Lama betul tak makan udang galah, asyik-asyik beli udang bela je kat pasar. Udang galah ini biasanya boleh didapati bilamana musim mengail udang dah tiba.
Semalam ambo sempat mengail kat Pasar Dungun berumpankan RM35 sekilo untuk yang besar dan RM10 selonggok untuk yang kecik-kecik tu. Udang ni telah dimasak lemak cili api tapi tak sempat snap foto sebab terlalu excited nak makan. Sedap yang amat. Selain masak lemak cili api, goreng kunyit kering pun sedap ni.
Silalah menjamu mata anda, kalau terasa nak makan dan tak sanggup ngail kat pasar, carilah mana-mana sungai terdekat untuk ngail sendiri.
Semalam ambo sempat mengail kat Pasar Dungun berumpankan RM35 sekilo untuk yang besar dan RM10 selonggok untuk yang kecik-kecik tu. Udang ni telah dimasak lemak cili api tapi tak sempat snap foto sebab terlalu excited nak makan. Sedap yang amat. Selain masak lemak cili api, goreng kunyit kering pun sedap ni.
Silalah menjamu mata anda, kalau terasa nak makan dan tak sanggup ngail kat pasar, carilah mana-mana sungai terdekat untuk ngail sendiri.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan