Ambo Akan Mencatat Apa Sahaja, Tidak Terhad Kepada Apa-Apa Syarat. Apa Sahaja Terlintas Dan Ada Bahan, Akan Ambo Masukkan Kedalam Blog Ini. I Just Want To Enjoy, Enjoy Yourself Too


10 Julai 2009

Masakan Kegemaran

Antara menu kegemaran famili ambo adalah udang galah atau ketam masak lemak cili api dan masak stim ikan cermin.

Ketam masak lemak cili api ni menu minggu lepas. 6 ekor ketam segar dari Pasar Dungun dengan harga RM15 adalah untuk makan tengahari dan malam.

Ikan cermin ni pula dibeli oleh isteri ambo terus dari nelayan tempatan yang baru balik dari laut, amat segar dan murah, RM7 sahaja seekor. Ikan ni biasanya sedap disinggang, goreng, bakar atau masak stim. Hari ni dia buat keputusan untuk masak secara stim kerana dah lama tak makan ikan masak secara begini.
Copyright Controlled @ Mohd Sanori Abu Bakar @ 18 Januari 2009